Warsztaty 19.06.2020
219,00 zł z VAT
Któż z nas nie stał przed półką w sklepie zdezorientowany, może lekko zdenerwowany lub bezsilny próbując wybrać wino? Czy kierować się wyglądem etykiety, kolorem butelki, tym że wino ma korek a nie nakrętkę, a może zasłyszanymi opiniami, że wina francuskie są kwaśne, dlatego lepiej kupić chilijskie. Sprawa komplikuje się przy wyborze wina w restauracji, bo przed nami lista win z nazwami, które nic nam nie mówią, a ceny niejednokrotnie zachęcają raczej do wzięcia piwa. Jak się nie dać i wybrnąć?
Brak w magazynie
Opis
Dla kogo: praktyczny warsztat dla każdego
Będzie się działo: Przyjrzymy się ofercie win sklepowych i karcie win w restauracji. Podpowiemy jak poradzić sobie z wyborem wina, a przynajmniej jak uniknąć wpadki. Zdegustujemy wina w różnych cenach do 20, 50, 100 i 200 zł, porównamy i ocenimy. pokrótce omówimy zasady łączenia win i potraw. Ponadto informacje praktyczne: jak otwierać wino, temperatury serwowania, w jakich kieliszkach podawać wino i podstawy łączenia win z potrawami.
Informacje dodatkowe: Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)
Ekstra:
Żaden uczestnik nie wyjdzie z warsztatów z pustymi rękami.
Winodobranie rozdaje małe niespodzianki!
Data - 19/06/2020
19:00 - 22:00