3.10.2020 – Food & Wine perfect marriage – zasady łączenia smaków

Warsztaty 3.10.2020

219,00  z VAT

Cechy udanego małżeństwa? Nie tylko miłość, która pociąga ku sobie dwie osoby, ale wzajemne uzupełnianie się, harmonia, współpraca, kiedy jedno nie dominuje nad drugim. Podobnie jest z winem i jedzeniem. Podane razem mają stworzyć nową, lepszą, ciekawszą jakość, by sprawić przyjemność podniebieniu.

Brak w magazynie

Opis

Dla kogo: dla osób lubiących smakować, analizować, łączyć, eksperymentować.

Będzie się działo: Omówimy rodzaje win, podstawowe smaki i aromaty spotykane w winach. Odpowiemy na pytania czym kierować się przy łączeniu potraw z winami (a może win z potrawami?). Spróbujemy kilku połączeń smaków trafionych i nietrafionych, aby zrozumieć dobre i złe Winodobranie. Ponadto informacje praktyczne: jak otwierać wino, temperatury serwowania, w jakich kieliszkach oraz czym kierować się przy wyborze wina w sklepie i restauracji.

Informacje dodatkowe:  Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)

Ekstra: Żaden uczestnik nie wyjdzie z warsztatów z pustymi rękami.
Winodobranie rozdaje małe niespodzianki!

Data - 03/10/2020
19:00 - 22:00

Wczytuję mapę...