Warsztaty 9.05.2019
149,00 zł z VAT
Tym razem bierzemy na warsztat jedzenie wegetariańskie. Bo wcale nie jest tak, że białe wina powinniśmy serwować do białych mięs i ryb, a czerwone wina do czerwonych mięs! Jedzenie wegetariańskie jest niesamowicie różnorodne, jak i świat win. Jedzenie wege i wino lubią się, nawet bardzo. Przekonajcie się sami!
Brak w magazynie
Opis
Cechy udanego małżeństwa? Nie tylko miłość, która pociąga ku sobie dwie osoby, ale wzajemne uzupełnianie się, harmonia, współpraca, kiedy jedno nie dominuje nad drugim. Podobnie jest z winem i jedzeniem. Podane razem mają stworzyć nową, lepszą, ciekawszą jakość, by sprawić przyjemność podniebieniu.
Dla kogo: dla osób lubiących smakować, analizować, łączyć, eksperymentować.
Będzie się działo: Omówimy rodzaje win, podstawowe smaki i aromaty spotykane w winach. Odpowiemy na pytania czym kierować się przy łączeniu potraw z winami (a może win z potrawami?). Spróbujemy kilku połączeń smaków trafionych i nietrafionych, aby zrozumieć dobre i złe Winodobranie. Ponadto informacje praktyczne: jak otwierać wino, temperatury serwowania, w jakich kieliszkach oraz czym kierować się przy wyborze wina w sklepie i restauracji.
Informacje dodatkowe: Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane sery i przystawki wege oraz coś słodkiego)
Ekstra: Żaden uczestnik nie wyjdzie z warsztatów z pustymi rękami.
Winodobranie rozdaje małe niespodzianki!
Data - 09/05/2019
19:00 - 22:00