Food & Wine perfect marriage – zasady łączenia smaków
Cechy udanego małżeństwa? Nie tylko miłość, która pociąga ku sobie dwie osoby, ale wzajemne uzupełnianie się, harmonia, współpraca, kiedy jedno nie dominuje nad drugim. Podobnie jest z winem i jedzeniem. Podane razem mają stworzyć nową, lepszą, ciekawszą jakość, by sprawić przyjemność podniebieniu.
Dla kogo: dla osób lubiących smakować, analizować, łączyć, eksperymentować.
Będzie się działo: Omówimy rodzaje win, które świetnie łączą się z jedzeniem. Podstawowe smaki i aromaty spotykane w winach. Odpowiemy na pytania czym kierować się przy łączeniu potraw z winami (a może win z potrawami?). Spróbujemy kilku połączeń wina i jedzenia trafionych i nietrafionych, aby zrozumieć interakcje między jedzeniem i wine.
Informacje dodatkowe: Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)
Miejsce: Wine Bar WineTu w pięknej żoliborskiej kamienicy
Adres: Stefana Czarnieckiego 65A, 01-541 Warszawa
Ważne: Warsztaty odbędą się, gdy zbierze się grupa min. 8 osób, dlatego zastrzegamy sobie możliwość zmiany podanego terminu, co obiecujemy czynić jak najrzadziej!
Prosimy, aby w dniu warsztatów ograniczyć użycie perfum i aromatycznych kosmetyków do minimum. Wino da nam się lepiej poznać w przestrzeni aromatycznie neutralnej. Dziękujemy!