Wina białe – różne style, prawda i mity
Ich różnorodność nie zna granic, wiele jest niedocenianych. Produkcja wymaga wiedzy i umiejętności, by zachować delikatne nuty kwiatów, owoców i ziół. Bywają lekkie i zwiewne lub ciężkie, tłuste i pikantne.
Dla kogo: dla zadeklarowanych miłośników win białych oraz dla tych, którzy chcieliby białe wina poznać i docenić.
Będzie się działo: Omówimy podstawowe szczepy, z których powstają białe wina, metodę produkcji, najbardziej znane apelacje, zdegustujemy i porównamy wybrane style win z różnych krajów i kontynentów.
Informacje dodatkowe: Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)
Miejsce: Wine Bar WineTu w pięknej żoliborskiej kamienicy
Adres: Stefana Czarnieckiego 65A, 01-541 Warszawa
Ważne: Warsztaty odbędą się, gdy zbierze się grupa min. 8 osób, dlatego zastrzegamy sobie możliwość zmiany podanego terminu, co obiecujemy czynić jak najrzadziej!
Prosimy, aby w dniu warsztatów ograniczyć użycie perfum i aromatycznych kosmetyków do minimum. Wino da nam się lepiej poznać w przestrzeni aromatycznie neutralnej. Dziękujemy!