Wina czerwone – różne style, prawda i mity

Wina czerwone – różne style, prawda i mity

Wino – zazwyczaj myślimy czerwone. Tysiące możliwości aromatów i smaków. Od lekkich i jedwabistych, po ciężkie, złożone i mięsiste z dużą ilością tanin.

Dla kogo: dla zadeklarowanych miłośników win czerwonych oraz dla tych, którzy chcieliby czerwone wina poznać i docenić.

Będzie się działo: Omówimy podstawowe szczepy, z których powstają czerwone wina, metody produkcji, najbardziej znane apelacje. Zdegustujemy i porównamy wybrane style win z różnych krajów i kontynentów.

Informacje dodatkowe:  Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)

Miejsce: Wine Bar WineTu w pięknej żoliborskiej kamienicy

Adres: Stefana Czarnieckiego 65A, 01-541 Warszawa

Ważne: Warsztaty odbędą się, gdy zbierze się grupa min. 8 osób, dlatego zastrzegamy sobie możliwość zmiany podanego terminu, co obiecujemy czynić jak najrzadziej!

Prosimy, aby w dniu warsztatów ograniczyć użycie perfum i aromatycznych kosmetyków do minimum. Wino da nam się lepiej poznać w przestrzeni aromatycznie neutralnej. Dziękujemy!