Wina polskie. Cudze chwalicie, swego nie znacie…

Wina polskie. Cudze chwalicie, swego nie znacie…

Polskie winiarstwo od dwóch dekad przeżywa renesans. Okolice Zielonej Góry, Małopolska, Podkarpacie, a nawet okolice Szczecina i inne części Polski uprawiają winorośle, produkują wino i to z zaskakująco dobrym skutkiem!

Dla kogo: dla patriotów, lubiących ciekawostki i nowości, przede wszystkim fanów win białych.

Będzie się działo: Przedstawimy w kilku zdaniach historię uprawy winorośli w Polsce, omówimy najważniejsze regiony przeżywające obecnie rozkwit produkcji, zaprezentujemy kilku ciekawszych producentów (wybór własny Winodobranie), spróbujemy dobrych polskich win z zestawieniu z winami zagranicznymi i zobaczymy kto wygra bitwę? Przekąski w 100% polskie.

Informacje dodatkowe:  Warsztat trwa 3 godziny / Winodobranie zapewnia: minimum 6 win do degustacji, profesjonalne kieliszki, wodę, bagietki i oliwę oraz w zależności od tematu warsztatu trzy przekąski podane jako przykład połączenia z winem (zazwyczaj sezonowane wędliny, sery i coś słodkiego)

Miejsce: Wine Bar WineTu w pięknej żoliborskiej kamienicy

Adres: Stefana Czarnieckiego 65A, 01-541 Warszawa

Ważne: Warsztaty odbędą się, gdy zbierze się grupa min. 8 osób, dlatego zastrzegamy sobie możliwość zmiany podanego terminu, co obiecujemy czynić jak najrzadziej!

Prosimy, aby w dniu warsztatów ograniczyć użycie perfum i aromatycznych kosmetyków do minimum. Wino da nam się lepiej poznać w przestrzeni aromatycznie neutralnej. Dziękujemy!